Obavijesti

Konferencija za novinare

Ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada Bjelovar održati će konferenciju za novinare u srijedu, 17. srpnja 2013., ispred zgrade Croatia osiguranja, Trg E. Kvaternika 7, s početkom u 11,00 sati.

Više...

 

OBAVIJEST: Podržimo našu listu i kandidate za Europski parlament - spinovi su već počeli!

Ne ljutimo se, tek je počelo. Dobro je da medijske manipulacije neće dugo trajati, a Laburisti ovise samo o sebi i svojim biračima.

Počela je kampanja za Europski parlament. Laburisti imaju svoje ciljeve, a ne nerealne želje.

U utjecajnim dnevnim novinama pojavljuju se zanimljive prognoze o broju zastupnika u Europskom parlamentu tri najveće stranke. SDP i HDZ su najavili svoje želje, a neki mediji ih u tome podupiru. Osvrnimo se na jednu od takvih (vremenskih) prognoza po kojoj će SDP dobiti šest (6) mandata, HDZ pet (5), a Laburisti jedan (1). Temeljem kojih podataka? Poznati su, već čitav niz mjeseci, nacionalni rejtinzi stranaka. SDP ima oko 25%, HDZ 19%, a Laburisti 10%. I to su jedine stranke koje u Hrvatskoj prelaze prag od 5%.

Jednostavna matematika pomaže u zaključivanju, ali nitko ne garantira da će tako i biti. Ipak, opravdano je postaviti pitanje temeljem koje matematičke logike HDZ treba dobiti pet puta više mandata od Laburista, a SDP čak šest? Krenemo li od realnih podataka, medijski dušebrižnici (ili možda novinarski aktivisti) lakše su mogli zaključiti da će Laburisti dobiti dva (2) mandata, HDZ četiri (4), a SDP šest (6). Izgleda objektivnije, a objektivnost nije na cijeni, to znamo.

Mediji doduše utječu na stavove javnosti, ali to ne znači da će u relativno kratkom trajanju kampanje za EU parlament odigrati osobito značajnu ulogu i utjecati na raspoloženje birača. Liste i kandidati na njima nose najviše bodova. Uskoro ćemo saznati da li smo mudro sačinili listu i ponudili našim biračima (preferencijalni) višak vrijednosti. Upravo takav višak vrijednosti mogao bi donijeti i treći mandat za Laburiste, a nikako ne možemo biti zadovoljni s rezultom kojeg nam neki predviđaju.

Izuzetno je važno da maksimalno motiviramo naše birače kako bismo doista ispunili svoj cilj. Izlazak naših birača je ključan u ovom trenutku i nadamo se da će i svi naši ogranci i podružnice kao i kandidati za lokalne izbore znati pozvati birače da izađu na izbore za EU parlament.

Podržimo našu listu i kandidate za Europski parlament, pozovimo birače da izađu na izbore i tražimo njihovu podršku. Uspješan rezultat vratit će se kao doprinos lokalnim izborima.

Drago Perić

 

OBAVIJEST: Kandidatkinja za EU parlament iz Bjelovarsko-bilogorske županije

eu-izbori

Više...

 

OBAVIJEST: Novi broj Biltena daruvarskih laburista

Daruvarski laburisti u subotu, 19. siječnja, predstavili su 4. broj Biltena.

Više...

 

OBAVIJEST: Dragutin Lesar u Bjelovaru

VAŽNO!  Dragutin Lesar, predsjednik "Hrvatskih laburista" u Bjelovaru 19.11. u 17 sati

Više...

 

OBAVIJEST: Novi predsjednici Ogranka Bjelovar i Podružnice BBŽ

Novi predsjednici Ogranka Bjelovar i Podružnice BBŽ

Više...

 

OBAVIJEST: Akcija "Zahtjevnica" u Daruvaru

Daruvarski i đulovački Laburisti u subotu 2. srpnja 2011. na Trgu kralja Tomislava u Daruvaru od 8.00 do 12.00 sati provoditi akciju pod nazivom Zahtjevnica.

Više...

 

OBAVIJEST: Dragutin Lesar u Daruvaru

U subotu 04. 06. 2011. u Daruvaru će boraviti saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada Dragutin Lesar u sklopu obilaska Županijske podružnice Stranke.

Više...

 

OBAVIJEST: Dolazak Dragutina Lesara u BBŽ

U sklopu akcije Ogrank Bjelovar "Spasite svoj glas - Upoznajte hrvatske laburiste" Bjelovarsko-bilogorsku županiju posjetit će predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada Dragutin Lesar.

Više...

 

OBAVIJEST: Akcija "Spasite svoj glas - Upoznajte Hrvatske laburiste"

Ogranak Hrvatskih laburista - Stranke rada Bjelovar u subotu, 04. lipnja 2011. godine , provoditi će akciju "Spasite svoj glas - Upoznajte Hrvatske laburiste". Akcija će se provoditi od 9,00 do 12,00 sati na sljedećim lokacijama:

Više...

 


Osnovni podaci

Hrvatski laburisti - Stranka rada


Hrvatski laburisti - Stranka rada
Podružnica
Bjelovarsko-bilogorske županije
www.laburisti-bbz.com
info@laburisti-bbz.com

 

mislilac