Tijela Hrvatskih laburista - Stranke rada

Dokumenti Hrvatskih laburista - Stranke rada

Često postavljana pitanja u vezi Hrvatskih laburista - Stranke rada

Primamo veliki broj vaših pitanja putem različitih komunikacijskih kanala. Iako nastojimo odgovoriti na svako pitanje, nemojte nam zamjeriti ukoliko odgovor ne stigne odmah. Mi još nemamo profesionalno zaposlene službenice ili službenike, nemamo stranačke urede i tajnice koje bi filtrirale vaše pozive, pitanja, primjedbe, kritike ili pohvale.

Donosimo odgovore na nekoliko često postavljanih pitanja:

Gdje su vam uredi?
Središnji ured Hravatskih laburista od siječnja 2011. godine nalazi se u Zagrebu, Ilica 108. U postupku smo traženja uredskih prostorija za podružnice i ogranke. Kako će se uredi otvarati, tako će njihove adrese biti objavljivane na našoj internetskoj stranici.

Imate li ogranak u mom gradu/općini?
Kontinuirano smo u osnivanju ogranaka. Prije osnivanja ogranaka, Predsjedništvo stranke imenuje povjerenike za pojedinu općinu ili grad. Zadaća i ovlast povjerenika je priprema i sazivanje osnivačkih skupština ogranka. Nakon što se na području županije osnuju najmanje tri ogranka, može se osnovati županijska podružnica. Popis svih ogranaka nalazi se pod linkom "Organizacija".

Tko je povjerenik za moju općinu/grad ili županiju?
Imena naših povjerenika kao i izabranih predsjednika ogranka i podružnica uvijek možete potražiti na ovoj internetskoj stranici pod linkom "Organizacija". Javite se njima i od njih ćete dobiti sve odgovore koji se tiću ogranka ili podružnice. Ukoliko za vašu općinu ili grad još nema imena, znaći da smo u postupku njegovog imenovanja.

Kako se učlaniti?
Na raspolaganju su vam dva načina pristupanja našoj stranci. Pogledajte ovdje.

Koliko iznosi članarina?
Naša stranka nije uvela obaveznu članarinu. Članovi stranke mogu rad stranke pomagati dobrovoljnim prilozima u novcu, uslugama ili robi. Svaka donacija ili prilog mora biti zavedena pod puno ime i biti će objavljena na web stranicama. To se odnosi na donacije i priloge pravnih i fizičkih osoba. Ukoliko želite donirati našu Stranku, to možete ovdje.

Jeste li vi parlamentarna stranka?
Da, jesmo. Hrvatski laburisti - Stranka rada u Hrvatskom saboru ima jednog zastupnika, Dragutina Lesara. Napominjemo kako u ovom sazivu Sabora naša stranka neće ostvariti nikakve financijske probitke na teret državnog proračuna.

Imate li video kanal i galeriju?
Da, video kanali i galerija.

Tko su osnivači Hrvatskih laburista - Stranke rada?
Dragutin Lesar i grupa istomišljenika koje povezuje poštenje i želja za boljom Hrvatskom osnovala je Hrvatske laburiste - Stranku rada. Sve o osnivanju nalazi se ovdje.

Što su Hrvatski laburisti - Stranka rada?
Stranka koja u svom imenu nema naziva demokratska jer demokracija se živi ili ne, bez obzira na nazive. Stranka, koja u svom imenu ima samo „rad" jer želi zastupati i raditi za one koji žive od svog poštenog rada. To je mnoštvo ljudi, koji zapravo čine većinu, ali su politička manjina jer ih nitko ne zastupa (govornika je mnogo, ali nekoga tko će štititi njihove interese - nema!).

Kada započinjete s djelovanjem?
Sada! Želimo li sutra živjeti bolje, moramo stvari mijenjati danas. A ostale političke stranke do sada su pokazale jedino to da su sposobne održati se na vlasti po svaku cijenu.

Zašto Hrvatski laburisti - Stranka rada?
Zato što su svi drugi u zadnjih 20 godina dokazali da ne znaju. Ili ne žele. Da znaju, bilo bi nam bolje. Vrijeme je da većina u Hrvatskoj, a to su oni koji žive od svog poštenog rada postane i politička većina i potakne promjene.

Simpatizer sam vaše stranke, kako mogu pomoći?
Osim što možete aktivno djelovati u društvu kroz razne programe, među njima i onima koje mi nudimo, možete pogledati više informacija o nama, ali i uplatiti donaciju.